Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Ventrubová, Iva
Práce se zabývá stanovením celkových obsahů rtuti v uzených rybích výrobcích pomocí atomové absorpční spektrometrie. Teoretická část práce se zabývá rtutí, popisem analyzovaných druhů ryb, legislativními nařízeními a metodami stanovení rtuti. V praktické části byly stanoveny koncentrace celkových obsahů rtuti ve vzorcích uzených rybích výrobků. Vzorky byly zakoupeny v obchodních řetězcích ČR. Cílem bylo změřit obsahy rtuti v běžně dostupných produktech. K analýze byl použit jednoúčelový atomový absorpční spektrometr AMA 254. Většina naměřených hodnot nepřekročila limity stanovené legislativou (Nařízení komise EU č. 420/2011), avšak u všech vzorků uzeného marlína a tuňáka (firma Losica) a u jednoho vzorku uzeného tuňáka (firma Varmuža) byl limit překročen.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.